Bespaartips voor de student

Als student is het al moeilijk genoeg om rond te komen omdat de studiefinanciering eerst gebruikt word om de kamerhuur mee te betalen en de schoolkosten. Daarom is het ook zo van belang om te kunnen besparen op belangrijke zaken om toch nog een beetje geld over te kunnen houden.

Budget maken met je studiefinanciering

De studiefinanciering word rond de 20e van de maand op je bankrekening gestort en dan is het budgetteren geblazen. Want met dat weinige geld wil je toch goed rond kunnen komen of niet?. Je leert op een handige manier om te gaan met je geld als je de volgende bespaartips in acht houdt. Zo hebben de ketens Ikea en de Hema aanbiedingen waar je kunt ontbijten voor €2, bij de hema kun je tot 10:00 terecht voor je ontbijt. Het ontbijt van de hema bestaat uit een koffie naar keuze, Jus D’orange, roomboter croissant, omelet en jam om er op te smeren. Dat is lekker goedkoop.

Samen koken en geld besparen

Wanneer je in een studentenhuis woont met meerdere studenten dan kun je afspreken om samen te koken en daardoor ook samen de kosten te delen. Wanneer je eten kookt voor jezelf kun je ook grotere porties klaarmaken en deze invriezen. Het is ook belangrijk om de folders wekelijks in de gaten te houden om zo te kunnen besparen op de boodschappen. Supermarktketens Aldi en de Lidl hebben betaalbare boodschappen en zijn een stuk goedkoper dan de Albert Heijn. Zaterdags is het markt en aan het einde van de middag moeten de groente en fruit verkopers van hun waren af, shop dan ook het liefst aan het einde van de middag zo zie je dat je je groente en fruit voor bijna niks kunt kopen.

Goedkoopste bier zoeken in de folders

En dan heb je de bier aanbiedingen, iedere supermarkt heeft om de week wel een aanbieding in bier dus ga op zoek naar het goedkoopste bier en bespaar daarop. Maar het bier van de Aldi en de Lidl schijnt ook prima te zijn voor degenen die niet perse merk bier hoeven te drinken.

Goedkoop naar de kapper

Studenten moeten net zo goed naar de kapper dus zoek studenten die een kappersopleiding volgen en je hebt een knipbeurt voor weinig of word model voor de kappers student en ze doet het gratis voor je. Andere verzorging is natuurlijk ook belangrijk zoals het wassen van je kleding, waarschijnlijk staat er een gezamenlijke wasmachine in het studentenhuis dus wanneer je wasmiddel nodig hebt ga naar ketens zoals Kruidvat en Trekpleister die bieden heel vaak A merken aan tegen een scherpe prijs. Ook voor shampoo en douchegel kun je daar prima terecht.

Spaar: ieder dubbeltje of centje kun je in een spaarpot stoppen ongemerkt spaar je zo vele euro’s bijelkaar mits je er tussentijds niet aan zit.

Verzekeringen voor studenten

Als student dien je je ook te verzekeren zoals voor je zorgverzekering, bereken online je zorgpremie want er zijn verschillende aanbieders. Je bent jong en gezond dus een basisverzekering kan voldoende zijn. Heb je toch liever een aanvullende verzekering zoals voor je gebit? Geen nood ook dat kan als je goed oplet en de voorwaarden goed doorleest. Een budget verzekering kan aantrekkelijk lijken maar bekijk dan eerst wel in de zorgwijzer welke zorgverleners gecontracteerd staan in jouw regio. Bij een natura polis die meestal goedkoper is dan een vrije zorgpolis heb je niet zelf de keuze om te kiezen voor een zorgverlener of instelling. Vraag ook tijdig zorgtoeslag aan zodat je je kosten voor je zorgverzekering kunt drukken.

Je hebt ook een inboedel en Wa verzekering nodig en je bank zal je meestal wel een scherpe aanbieding doen, ook kun je deze online berekenen en zodoende geld besparen. De gemiddelde inboedelverzekering kost je ongeveer €2 per maand dus dat is niet heel veel.

Plaats een reactie

een × 2 =