Goedkoopste energie

Op zoek naar de goedkope energie? U kunt snel en simpel switchen naar de goedkoopste energieleverancier. Start snel met vergelijken en bereken uw voordeel bij de goedkoopste.

Hoe kan ik energie vergelijken?

Energie vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk. Het enige wat u hoeft te doen, is uw postcode en huisnummer invullen. Vervolgens krijgt u direct een overzicht met de leveranciers van de goedkoopste energie in uw woonplaats. Indien gewenst kunt u ook energie vergelijken op onder andere duurzaamheid (groene of grijze energie), het soort contract en het type energiecontract.

Is de goedkoopste energie ook duurzaam?

In sommige gevallen is de goedkoopste energie ook nog eens duurzaam. Het aantal fossiele brandstoffen raakt namelijk langzamerhand op en men is druk op zoek naar alternatieven. Het aantal groene energieleveranciers neemt dan ook sterk toe. Indien gewenst kun u filteren op duurzaamheid. U kunt bijvoorbeeld selecteren dat u alleen duurzame leveranciers in het overzicht wilt. Daarnaast kunt u nog selecteren op bijvoorbeeld stroom middels windmolens of stroom middels zonnepanelen.

Welke duurzame energievarianten zijn er?

Er zijn verscheidende duurzame energievarianten waar u uit kunt kiezen. Deze vorm van hernieuwbare energie wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Het prijsverschil met grijze, niet-duurzame energie wordt ook steeds minder. Enkele duurzame energievarianten zijn zonne-energie, waterkrachtenergie, biomassa-energie, groen gas en CO2-neutraal gas. Soms levert een duurzame energieleverancier ook wel de goedkoopste energie. Regelmatig zijn er leuke energieaanbiedingen waar u van kunt profiteren.

Welke grijze energievarianten zijn er?

In sommige gevallen kan het echter voorkomen dat de goedkoopste energie opgewekt is uit fossiele brandstoffen. Als u energie vergelijken gaat, staat er in de vergelijkingstool aangegeven of het wel of niet duurzaam is. Enkele niet-duurzame energievarianten zijn onder andere kolen, aardgas of aardolie.

Kies een contractduur

Als u voor de goedkoopste energie wilt kiezen, kunt u het beste kiezen voor een contractduur van één jaar. Dan kunt u namelijk ieder jaar weer genieten van nieuwe acties en welkomstkortingen. Op termijn is dat vaak het goedkoopste.

Vast of variabel energietarief?

Tijdens het energie vergelijken wordt er ook gevraagd of u wilt kiezen voor een vast of variabel energietarief. Over het algemeen kunt u het beste kiezen een vast energietarief. Dan komt u niet voor verrassingen te staan, als de energietarieven omhoog gaan. U profiteert in dat geval ook niet van acties tussendoor.

Waarom energie vergelijken?

Als u gaat energie vergelijken, kunt u genieten van verschillende energieaanbiedingen. Energiemaatschappijen doen er alles aan om nieuwe klanten te werven. Daarom geven zij ook met regelmaat hoge kortingen. De eerste drie maanden voor de helft van de prijs of een leuk welkomstcadeau, zoals een moderne tablet.

Hoeveel kan ik besparen?

Gemiddeld besparen overstappers 285 euro per jaar. Echter kunnen grotere gezinnen nog veel meer besparen, omdat zij ook vaak een hoger energieverbruik hebben. In dat geval kan het bedrag wel oplopen tot 450 euro. Van dat geld kunt u ook veel andere leuke dingen doen. Een aantal dagen op vakantie of de aanschaf van een nieuwe televisie. Door gebruik te maken van energieaanbiedingen, kunt u uw geld in ieder geval beter besteden. Bestaande klanten krijgen vrijwel nooit energieaanbiedingen of welkomstcadeaus, dus stap daarom ook jaarlijks over en kies voor een jaarcontract. Dan heeft u wel de korting, maar geen lange verplichtingen bij uw nieuwe energiemaatschappij.

Alle acties en energieaanbiedingen worden getoond

Wij werken samen met meerdere energievergelijkers waaronder Energievergelijking.nl om ervoor te zorgen dat u geen enkele energiedeal mis zal lopen. De onafhankelijke energievergelijker van Energievergelijking.nl toont iedere dag een lijst acties en energie aanbiedingen. Zo kunt u altijd de beste energiedeal afsluiten. De meeste energiemaatschappijen willen zo hoog mogelijk in de vergelijkingstool staan, omdat de goedkoopste energieaanbieder altijd bovenaan staat. Het is een hevige concurrentstrijd en daardoor willen verschillende energiemaatschappijen de goedkoopste energie en energieaanbiedingen tonen.

Wanneer kan ik overstappen naar de goedkoopste energie?

Als u een leuke energieaanbieding heeft gevonden, kunt u overstappen naar de goedkoopste energie – indien uw huidige contract dit toelaat. Meestal heeft u namelijk een energiecontract van 1, 2, 3 of 5 jaar. Indien u al jarenlang bij dezelfde energieaanbieder zit, heeft u waarschijnlijk een contract voor onbepaalde tijd. In dat geval kunt u uw contract gemakkelijk opzeggen en direct starten met energie vergelijken. Op uw jaarrekening of contract kunt u vaak wel zien wanneer u uw contract heeft afgesloten.

Hulp nodig bij energie vergelijken?

Heeft u nog hulp nodig bij het vinden van de goedkoopste energie? Of wilt u hulp bij energie vergelijken? Of is er bijzondere situatie, waar u vragen over heeft? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur. Ons advies is altijd betrouwbaar, onafhankelijk en op basis van uw persoonlijke situatie.