1 op de 7 huishoudens veranderde vorig jaar van energieleverancier

Een record aantal huishoudens is van energieleverancier gewisseld. Vorig jaar koos ruim 14 procent van de huishoudens een andere energieleverancier. Dat is ongeveer een op de zeven huishoudens.

Dit blijkt uit recente cijfers van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De belangrijkste reden om te kiezen voor een andere energieleverancier is de prijs. De goedkoopste energieleverancier krijgt de meeste overstappers te verwerken. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste energieleverancier is de afgelopen jaren flink toegenomen: wie nog nooit is overgestapt en dat nu wel doet, kan al snel meer dan vierhonderd euro per jaar besparen. De prijzen van gas en stroom dalen nog steeds, waardoor de energierekening van een gemiddeld huishouden het afgelopen jaar met ongeveer vijftien euro daalde.

De verwachting is dat de energierekening van ruim de helft van de huishoudens per 1 januari met gemiddeld vijftig euro op jaarbasis zal dalen. De reden is de daling van de variabele energietarieven. Heeft u een contract met vaste tarieven dan kan het lonend zijn om te switchen naar een variabel tarieven. Ook als de tarieven bij de eigen energieleverancier dalen, loont het altijd de moeite om via Goedkoopste.net te kijken of een andere energieleverancier wellicht voordeliger kan leveren. Energie vergelijken en overstappen is een eenvoudige manier om geld te besparen.

Plaats een reactie

8 − drie =