De toekomst van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn vandaag de dag nog steeds ontzettend populair. Het is natuurlijk eerst een investering, maar u heeft er vervolgens ook jarenlang plezier van. De meeste zonnepanelen gaan tot wel 25 jaar mee. Zullen de zonnepanelen gaan veranderen? Wordt de technologie nog verder aangescherpt en gaat het nog meer rendement opleveren?

Zonnedakpannen

Niet iedereen is een liefhebber van zonnepanelen. Het is wel hetgeen waar het meest voor gekozen wordt. Echter zijn er tegenwoordig ook zonnedakpannen. De gewone dakpannen worden simpelweg vervangen door zonnedakpannen. Het werkt precies hetzelfde en het oogt net als gewone dakpannen. Een goed alternatief voor de standaardvariant.

Gekleurde panelen

Standaard zijn de panelen altijd blauw of zwart. Echter is dat tegenwoordig verleden tijd. U kunt namelijk de meest bijzondere kleuren kiezen. Deze hebben hetzelfde rendement. Altijd al roze panelen gewild? Dan kan het nu.

Flexibele zonnepanelen

Ook bestaan er tegenwoordig flexibele zonnepanelen. Deze zijn oprolbaar en gemakkelijk te buigen. Die kunt u dus letterlijk onderweg meenemen, bijvoorbeeld bovenop uw camper. Leuk als u een rondreis gaat maken met uw camper bijvoorbeeld.

Een zonnepark als alternatief?

Heeft u thuis geen plek voor zonnepanelen? Of wilt u deze simpelweg niet op uw dak hebben? Dan kunt u ook voor een zonnepark kiezen. Het is een prima alternatief, waarbij organisaties het park beheren. U kunt simpelweg uw eigen panelen aanschaffen op het park. Op die manier kunt u vooralsnog genieten van uw eigen panelen.

Passivated Emitter Rear Contact technologie

Sinds kort is er een nieuwe techniek ontwikkeld, waarbij de efficiënte van zonnecellen kan worden verhoogd. Dit noemt men ook wel Passivated Emitter Rear Contact (ook wel ‘PERC’). De lichtstralen die normaal verloren zouden gaan, worden nu vooralsnog opgevangen. Een reflecterende laag zorgt namelijk voor een weerkaatsing. Daarmee worden de zonnepanelen nog efficiënter.

In ontwikkeling: perovskiet-kristallen

Perovskiet-kristallen kunnen zonlicht goed omzetten in stroom. Echter zijn de cellen momenteel nog niet stabiel genoeg. Men is daarom nog aan het onderzoek hoe het rendement verbeterd kan worden. De technologie is daarmee nog volop in ontwikkeling.

Zonneraam

De technische universiteit, het Massachusetts Institute of Technologie, heeft een zonnepaneel ontwikkeld met een integratie in glas. Dat zijn heuse zonneramen en deze transparante ramen kunnen zonlicht omzetten in elektriciteit. Wellicht kunnen we daar binnenkort ook wel van genieten in Nederland.

Overstappen naar een duurzame energieleverancier

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om over te stappen naar een duurzame energieleverancier. U hoeft natuurlijk niet uw eigen duurzame energie op te wekken. Dat kan de leverancier ook voor u doen. Tegenwoordig zijn er talloze duurzame energieleveranciers waar u uit kunt kiezen. De groene prijsvechters zorgen ervoor dat ook duurzame energie erg betaalbaar is.

Kies bij voorkeur altijd voor een jaarcontract. U kunt dan ieder jaar weer overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Dat betekent ook dat u ieder jaar weer kan profiteren van een aantrekkelijke welkomstkorting. Daarmee bespaart u tot wel 450 euro op jaarbasis. Start daarom direct met energie vergelijken en bespaar ook!

Plaats een reactie

acht + 19 =