Duurzame energie wordt populairder in 2018

De overstap naar duurzame energie wordt steeds belangrijker. Er zijn Europese doelstellingen waar ieder Europees land zich aan dient te houden. Zo moeten onder andere de bouw- en vastgoedsector zorgen een verminderd energieverbruik van 20 procent. Ook moet 20 procent het totale energieverbruik worden opgewekt uit hernieuwbare bronnen, zoals windenergie en zonne-energie.

De BENG-eisen gaan op 1 januari 2021 van kracht en zullen zorgen voor de eerste impuls als het gaat om duurzame energieopwekking. Er zijn diverse initiatieven in Nederland die moeten zorgen voor een stimulans van zonnepanelen op woningen. Ook zijn er fondsen om windparken op te zetten.

Elektriciteitsnetwerk en energieopslag

De inrichting van het elektriciteitsnetwerk wordt steeds belangrijker. Een punt van kritiek op het all-electric maken van woningen is de piekbelasting. Ook wordt de energieopwekking sterk verminderd op grauwe en donkere winterdagen. Juist op deze momenten verbruikt men meer stroom. Energieopslag is daarom ook erg belangrijk. Men ziet daarom ook een trend voor energieopslag in 2018. Langzaam wordt dat echter zichtbaar.

Heeft u al zonnepanelen en/of heeft u al een duurzame energieleverancier? Vergelijk energieleveranciers en stap vandaag nog over.

Plaats een reactie

5 + zeventien =