Energielabel aanvragen

Bent u van plan uw woning te verkopen of te verhuren? Dan bent u sinds kort (2015) verplicht om uw energielabel in orde te hebben voordat u overgaat tot verkoop of verhuur. Het energielabel kunt u aanvragen op de website van energielabelvoorwoningen u logt in met uw Digid en kunt uw gegevens die daar bekend zijn aanpassen. Wanneer uw woning niet energiezuinig genoeg is kunt u daar zelf iets aan doen door uw woning van isolatie te voorzien, en de enkele ramen voor dubbele ramen vervangen. Iedere energiebesparende maatregel is een stap naar meer energiezuinigheid wat u ten goede komt op het energielabel.

Nacontrole door deskundige

U kunt een deskundige laten langskomen die uw woning controleert. Het kan zijn dat het energielabel word afgekeurd in dat geval zorgt u ervoor dat uw woning verbeterd word. Wanneer u uw gegevens upload zoals een nieuw bouwtechnisch rapport, facturen of foto’s dan worden deze gecontroleerd. Wanneer er nog extra punten zijn waar u aan moet werken dan zal de deskundige u hierover informeren.

Energielabel kan binnen een week in de bus liggen

Zijn de punten goedgekeurd dan ontvangt u in de regel binnen 7 dagen een goedkeuring. Als u uw energielabel nog niet in orde heeft dan zal het ILT Inspectie Leefomgeving en Transport u benaderen en opdragen uw energielabel binnen een bepaalde termijn in orde te maken. Is de termijn verstreken? Dan kunt u een dwangsom opgelegd krijgen van maximaal €405 houd hiermee rekening dus.

Lening nodig voor energiezuinig maken van uw huis?

Als u niet de financiële middelen heeft om uw woning energiezuinig te maken dan kunt een aanvraag indienen bij het Nationaal Energiebespaarfonds voor een lening zij lenen u geld tegen een aantrekkelijke rente. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de website: ikinvesteerslim.