Tesla gestart met massaproductie zonnedakpannen

Tesla is gestart met de massaproductie van zonnedakpannen. Eerder startte het bedrijf al met de celproductie in hun fabriek in Buffalo, maar nu is dan het gehele productieproces klaar.

Afgelopen zomer realiseerde het Amerikaanse bedrijf al de eerste pv-installatie met zijn zonnedakpannen. Men liep bij het productieproces toentertijd enkele vertraging op.

In mei 2017 nam het bedrijf al haar eerste orders aan voor zonnedakpannen. De overzeese verkoop zou echter pas in 2018 van start gaan. Afgelopen september startte het al wel met het produceren van zonnecellen voor de zonnedakpannen. Als pilot kregen tientallen medewerkers van het Amerikaanse bedrijf alvast zonnedakpannen op hun huis.

Massaproductie gestart

Tesla meldt nu officieel dat het is gestart met de massaproductie van deze speciale dakpannen. Diverse consumenten hebben al een eerste aanbetaling gedaan. Zij krijgen dan ook als eerste de moderne dakpannen op hun woningen.

Verschillende opties

Het zonneproduct komt in vier varianten: textured, smooth, tuscan en slate. Daarmee is er ook nog een ruime keuze.

Het is nog onduidelijk wanneer deze dakpannen naar Nederland komen. U zult dus nog even geduld moeten hebben! Ondertussen kunt u natuurlijk wel energie vergelijken en zodoende besparen op uw energiekosten.

Plaats een reactie

4 + tien =