Besparen op autokosten

Als u een auto bezit, betaalt u iedere maand weer voor de autoverzekering, voor de wegenbelasting en voor de brandstof. Ook moet u jaarlijks een Apk-keuring laten uitvoeren. Hieronder volgen een aantal tips, zodat u gemakkelijk kunt besparen op autokosten.

Minder brandstof verbruiken

Brandstof is een dure aangelegenheid, maar het is natuurlijk nodig om uw auto te laten rijden. Als u de volgende tips aanhoudt, kunt u al gemakkelijk besparen op autokosten.

Vermijd korte afstanden

Als u slechts een korte afstand moet reizen, kunt u er beter voor kiezen om met de fiets te gaan. Een beetje frisse lucht kan natuurlijk sowieso geen kwaad en als het niet te ver is, kost het ook niet al te veel energie.

Laat op tijd het gaspedaal los

Bent u bijna bij de stopstreep of gaat het licht op oranje? Laat het gaspedaal op tijd los. Daardoor hoeft u minder te remmen en verbruikt u minder brandstof. Op termijn kan dat behoorlijk schelen.

Rijd in de juiste versnelling

Het is belangrijk dat u rijdt in de juiste versnelling. Eerder lanceerde de overheid al een campagne dat u met 80 kilometer per uur al in de vijf kunt rijden. Door zoveel mogelijk een constante snelheid aan te houden in de juiste versnelling, bespaart u flink op uw brandstofverbruik.

De juiste bandenspanning

Bij verschillende benzinepompen kunt u gratis uw banden oppompen. Het is belangrijk dat de bandenspanning goed is, want daarmee kunt u tussen de twee en vijf procent besparen op uw brandstofverbruik. De hoogte van de bandenspanning verschilt per auto. Vaak wordt dit aangegeven op een grote sticker. De meeste voorkomende autotypes staan hier standaard op. Bovendien is de levensduur van uw autobanden langer, indien u ervoor zorgt dat de banden de juiste spanning hebben.

Houd ramen gesloten

Als u met ramen open rijdt, vangt de auto veel wind. Dat heeft een negatieve invloed op het brandstofverbruik. Rijd daarom bij voorkeur met gesloten ramen en zet eventueel de ventilatie-openingen (volledig) open.

Autoverzekeringen vergelijken

Er zijn talloze verzekeraars in Nederland. U heeft daarmee ook ontzettend ruime keuze. Het kan daarom ook nooit kwijt om te kijken naar autoverzekeringen acties. Via onze website kunt u ook gemakkelijk autoverzekeringen vergelijken. U kunt dan besparen op uw maandpremie en daarmee bespaart u ook op uw autokosten.

Minder wegenbelasting betalen

De premie van de wegenbelasting verschilt per auto. Dat heeft onder ander te maken met het gewicht van uw auto. In sommige gevallen komt u ervoor in aanmerking om minder wegenbelasting te betalen. Auto’s met een lage CO2-uitstoot komen daar namelijk voor in aanmerking.

Gebruikt u uw auto niet meer? Dan kunt u deze ook laten schorsen. Dan hoeft u uw auto niet langer laten keuren voor APK, hoeft u geen wegenbelasting te betalen en tevens hoeft u geen (WA-)verzekering af te sluiten.

Lokale garage of dealer?

Over het algemeen is de dealer veel duurder dan een lokale garage. Heeft u al een ietwat oudere auto, waar geen garantie meer op zit? Dan kunt u ook overwegen om offertes op te vragen bij lokale garages. Vaak werkt men hier net zo goed, alleen is het veel voordeliger. Kijk wel goed naar recensies op het internet. Optioneel kunt u er soms ook voor kiezen om geen originele onderdelen op uw auto te plaatsen. Als u gebruik kunt maken van een B-merk, kan dat ook aanzienlijk schelen in de kosten.

Kleine en grote beurt

Soms is het juist verstandig om te investeren in uw auto, zodat u later minder problemen heeft met uw auto. Door te investeren kunt u namelijk ook besparen op autokosten! Zo moet onder andere de olie weleens vervangen worden.

1 gedachte over “Besparen op autokosten”

  1. Ik heb hier mijn auto staan, maar ik ga binnenkort verhuizen naar het buitenland. De auto wil ik wel graag behouden, dus ik zorg ervoor dat die op een goede plek staat. Fijn om te lezen dat ik mijn auto kan schorsen, zodat ik geen wegenbelasting meer hoef te betalen. Hoe zit het met de apk-keuring, als ik de auto weer laat ontschorsen?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

zeventien + 14 =