Goedkoopste internet

Waarom internet vergelijken? Zit u al jarenlang bij dezelfde internetprovider? De kans is dan groot dat u dan niet langer de scherpste prijs betaalt voor uw huidige abonnement. Het kan dus waarschijnlijk ergens goedkoper óf u kunt voor hetzelfde bedrag veel extra’s krijgen. Met behulp van de handige internetvergelijker kunt u gemakkelijk en snel diverse internetaanbieders met elkaar vergelijken. Vind de goedkoopste internetaanbieder!100% onafhankelijk internet vergelijken

Al onze prijzen zijn niet alleen actueel, maar zijn ook nog eens 100% onafhankelijk. Onze vergelijkingstool toont altijd de goedkoopste internetaanbieders bovenaan de lijst. Voor ons maakt het niet uit naar welke internetaanbieder u overstapt: het is voor ons alleen belangrijk dat u de beste deal kiest, zodat u flink kunt besparen op uw maandlasten.

Waar moet ik op letten tijdens internet vergelijken?

Als u op zoek bent naar het goedkoopste internet, zult u uw postcode en huisnummer moeten invullen. Op basis hiervan krijgt u een overzicht van de verschillende aanbieders. Niet iedere provider is namelijk overal beschikbaar. Tevens kan het voorkomen dat een bepaalde aanbieder goedkoper is in een bepaalde regio. Dat kan ermee te maken hebben dat er veel andere concurrenten actief zijn in die regio óf de internetsnelheid is bijvoorbeeld anders. Op basis daarvan worden de prijzen ook ingezet. Bepaalde internetaanbiedingen zijn bovendien per regio. U zult dus uw postcode en huisnummer goed moeten invullen, zodat u het meeste actuele aanbod ziet in uw regio.

Wat vindt u belangrijk?

Als u internet vergelijken gaat, kunt u voor uzelf nagaan wat belangrijk is. Wilt u het goedkoopste internet of wilt u graag een razendsnelle internetverbinding? Het beste internet bestaat niet, maar u kunt wel kiezen tussen verschillende varianten. Up- en downloadt u veel? Dan kunt u waarschijnlijk beter kiezen voor een internetpakket die hogere snelheden behaalt. Gebruikt u het internet alleen voor het versturen van een aantal e-mails? Dan is het goedkoopste internet een prima pakket voor u. Voor iedereen is dat anders, dus kies vooral iets wat bij uzelf past. Zet hierbij de prijs altijd af tegen de diensten die ervoor terugkrijgt.

Waar kan ik uit kiezen?

Er zijn verschillende internetverbindingen waar u uit kunt kiezen: kabelinternet, ADSL-internet of glasvezelinternet. Laatstgenoemde is het snelste, maar is ook nog niet overal beschikbaar in Nederland. Dat is ook niet het goedkoopste internet, omdat er hoge snelheden worden behaald. Wilt u liever kiezen voor het goedkoopste internet? Kies dan voor kabelinternet of ADSL-internet.

Kabelinternet

Kabelinternet komt van origine van de tv-aanbieders. In dat geval zult u dus ook direct een tv-abonnement moeten afnemen. De snelheden kunnen oplopen tot zo’n 100 Mbit/s. Heeft u geen belang bij een alles in 1 pakket? Dan kunt u waarschijnlijk beter kiezen voor ADSL-internetabonnement.

ADSL-internet

ADSL-internet is een populaire internetvorm dat gebruikt wordt door veel huishoudens. Het telefoon- en internetverkeer wordt van elkaar gesplitst, waardoor er een hogere snelheid kan worden bereikt dan bij de kabel. De internetsnelheid is ten opzichte van glasvezelinternet nog vrij traag, want ADSL-internet kan soms ook tegenvallen.

Glasvezelinternet

Niet op zoek naar het goedkoopste internet, maar op zoek naar het snelste internet? Kies dan voor glasvezelinternet, indien dat beschikbaar is in uw regio. De snelheden kunnen oplopen tot maar liefst 500 Mbps. Dat is ontzettend snel internet. U kunt zelfs net zo snel uploaden als downloaden met glasvezelinternet. Helaas is deze internetvorm nog niet overal beschikbaar. Daarvoor zult u dus uw postcode en huisnummer moeten invoeren. In het overzicht staat beschreven om wat voor internettype het gaat. Indien glasvezelinternet beschikbaar is in uw regio, kunt u genieten van razendsnel internet. Het is echter niet het goedkoopste internet.

Hoe kan ik overstappen naar het goedkoopste internet?

Indien u uw keuze heeft gemaakt, kunt u gemakkelijk overstappen naar een andere internetaanbieder. U kunt uw aanvraag bevestigen door uw gegevens in te vullen. Deze informatie wordt doorgestuurd naar uw provider naar keuze. Vervolgens heeft u nog 14 dagen wettelijke bedenktijd. In die periode kunt u altijd nog van uw overeenkomst af. Na deze termijn kunt u snel genieten van internet.

Hulp nodig bij internet vergelijken?

Heeft u nog hulp nodig bij internet vergelijken of wilt u advies over het goedkoopste internet? U kunt ons altijd een berichtje sturen via het contactformulier op onze contactpagina. Onze klantenservice biedt altijd betrouwbaar en onafhankelijk advies op basis van uw persoonlijke wensen en behoeften.