Sneller Wi-Fi in huis? Handige tips

Herkent u het? Haperende Wi-Fi of Wi-Fi die simpelweg erg sloom is? Het probleem hoeft niet altijd bij de provider te liggen. Het kan namelijk ook maar zo zijn dat de router niet naar behoren werkt. Dat kan weer verschillende oorzaken hebben. Wilt u graag sneller Wi-Fi in huis? Volg dan deze handige tips.

Internetverbinding

Traag internet kan meerdere oorzaken hebben. Soms ligt de ‘fout’ bij de provider, maar dat is niet altijd zo. Gelukkig kunt u dat zelf meten, via onder andere beta.speedtest.net.

Het is belangrijk dat u uw computer heeft aangesloten aan een netwerkkabel. Via een Wi-Fi-verbinding is de internetsnelheid namelijk altijd iets trager. Natuurlijk kunt u ook beide meten: zowel kabel als draadloos. Als u bij de kabel al slechte resultaten krijgt, is het belangrijk dat u contact opneemt met uw provider. Heeft u juist alleen slechte resultaten bij Wi-Fi? Dan kunt u dit waarschijnlijk zelf versnellen.

Kwaliteit van de router

Als u een verouderde router gebruikt, is de kans groot dat de Wi-Fi trager werkt. De gratis meegeleverde modems zijn over het algemeen ook van mindere kwaliteit dan losse routers uit de winkel. Het is daarom het overwegen waard om naar de winkel te gaan voor een kwalitatieve router.

Locatie van de modem

De locatie van de modem is ook ontzettend belangrijk. Veel huishoudens kiezen ervoor om het apparaatje in de meterkast te plaatsen. Echter is dat zeker niet de beste plek. U kunt het apparaatje namelijk beter op een andere plek neerleggen, bijvoorbeeld bovenop de kast in de woonkamer. Door de modem bovenop de kast te leggen, hebben de radiogolven minder last van obstakels. Dat zorgt ook weer voor een snellere verbinding. Bovendien is het verstandig om de modem rechtop te zetten. Veel problemen worden zodoende al gemakkelijk opgelost. Heeft u uw modem nog in de meterkast staan? Haal ‘em daar dan direct uit!

Extra opties voor sneller Wi-Fi in huis

Heeft u in bepaalde kamers in uw woning nog steeds geen goed bereik? Dan heeft u ook nog de mogelijkheid om extra apparaatjes aan te schaffen. Zo kunt u onder andere kiezen voor een Wi-Fi-homeplug, een repeater, een accesspoint of voor multiroom-Wi-Fi.

Wi-Fi-homeplug

De Wi-Fi-homeplug is een krachtige netwerkadapter, welke u gemakkelijk in het stopcontact kunt steken. Daarmee verbetert u de Wi-Fi in die ruimte.

Repeater

Een repeater, ook wel bekend als Wi-Fi-range-extender, is een steunzender waarbij het signaal wordt versterkt door een tweede netwerk.

Accesspoint

Met behulp van een accesspoint kunt u via de kabel een extra signaal bieden, in de ruimte waar het accesspoint is geïnstalleerd.

Multiroom-Wi-Fi

Tot slot kunt u ook nog sneller Wi-Fi in huis krijgen door te kiezen voor Multiroom-Wi-Fi. Dit is een vrij nieuwe technologie, waarbij u het gehele huis gemakkelijk kunt voorzien van sneller Wi-Fi. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de mesh-technologie. Het is betrouwbaar en draadloos. Wel is het nog volop in ontwikkeling.

Nog geen resultaat? Start met vergelijken en overstappen

Heeft u aan de hand van de bovenstaande tips nog geen resultaat geboekt? Dan kan het ook raadzaam zijn om te kiezen voor een andere provider. Via onze website kunt u gemakkelijk en snel op zoek naar de goedkoopste internetaanbieder. Tevens kunt u alles-in-1-pakketten vergelijken, waarbij ook telefonie en televisie is inbegrepen.

Plaats een reactie

3 × 5 =