Vijf fabels over overstappen van internetaanbieder

Er bestaan veel fabels omtrent het overstappen van internetaanbieder. Zo zou het ontzettend veel tijd en moeite kosten en zouden alleen grote internetverbruikers daadwerkelijk voordeel kunnen behalen uit een overstap. Toch blijkt dat, samen met drie andere fabels, niet waar te zijn. Daarom in dit artikel: vijf fabels overstappen van internetaanbieder.

1. Kost veel tijd

Het meest genoemde argument is: overstappen van internetaanbieder kost veel tijd. Vooral alles in 1 pakketten oversluiten zou ontzettend veel tijd kosten. Dat is echter absoluut niet waar. In slechts enkele stappen is de overstap namelijk al geregeld. U hoeft alleen maar gebruik te maken van onze vergelijkingstool, de vergelijker invullen en kiezen welk pakket bij u past. Vervolgens wordt u doorgeleid naar de website van onze partner. De aanvraag wordt vervolgens afgehandeld op deze website. Met behulp van de verschillende filters kunt u eventueel gemakkelijk filteren en kiezen voor het pakket dat als beste bij u past.

2. Glasvezelverbinding is duurder dan de kabel

Glasvezelinternet is razendsnel internet en het zou volgens velen betekenen dat dit ook altijd duurder is. Dat is echter niet het geval. De prijzen zijn in bepaalde regio’s tegenwoordig al vergelijkbaar. Overstappen naar glasvezelinternet kan daarom soms ook erg aantrekkelijk zijn.

televisie

3. Internet, televisie en telefonie apart afsluiten is voordeliger

Volgens velen is een alles in 1 pakket niet voordelig. Toch is niets minder waar, want dat is juist het geval. Het is niet alleen voordeliger om de verschillende diensten bij dezelfde aanbieder af te sluiten, maar het scheelt ook nog in uw rekeningafschriften en administratie. U ontvangt namelijk alles overzichtelijk op een factuur.

4. Alles in 1 pakketten kunnen niet goedkoper

Nog even terugkomend op de alles in 1 pakketten. Volgens velen zou het niet nog goedkoper kunnen bij een andere aanbieder. Ook dit is niet het geval. Het kan namelijk gemakkelijk enkele tientjes of extra’s schelen. Het is om die reden wel degelijk belangrijk om regelmatig te checken naar een nieuwe aanbieding.

internet

5. Overstappen is alleen voordelige voor grote internetverbruikers

Maakt u veelal gebruik van het internet en gebruikt u een groot pakket? Dan is jaarlijks overstappen erg voordelig. Maakt u gebruik van een klein pakket? Ook dan is overstappen zeker voordelig. Maak daarom gebruik van onze handige vergelijkingstool én vergelijk.

Hoe werkt overstappen precies?

Overstappen is ontzettend eenvoudig. U kunt daarvoor gemakkelijk gebruikmaken van onze vergelijkingstool. Hier voert u uw postcode en huisnummer in en vervolgens gaat de vergelijkingstool voor u aan de slag. Als u verder wilt filteren, kunt u gemakkelijk gebruikmaken van de filters aan de linkerkant van het scherm. Zo kunt u onder andere de downloadsnelheid, internetopties en telefonieopties wijzigen.

Als u het juiste pakket heeft gevonden, kunt u klikken of ‘bestellen’ of ‘meer info’. U wordt dan doorgeleid naar de website van de aanbieder naar keuze. Hier kunt u binnen slechts enkele minuten uw bestelling afronden. Standaard heeft u nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn. Twijfelt u nadien toch nog? Dan kunt u uw bestelling altijd nog annuleren.

Bekijk hier alles in 1 pakketten en bekijk hier alleen internet pakketten.

Plaats een reactie

negentien − 8 =