Goedkoopste telefoon kopen?

Wilt u graag de goedkoopste telefoon kopen? Er zijn talloze smartphones op de markt, maar welke is het beste én het goedkoopste? Of beter gezegd: welk model heeft de beste prijs-kwaliteitsverhouding? In sommige gevallen wilt u niet de goedkoops telefoon kopen, maar juiste de beste voor die prijs. Met behulp van de onderstaande vergelijker voor telefoons kunt u gemakkelijk en snel diverse smartphones met elkaar vergelijken. De goedkoopste mobiele telefoon kopen was nog nooit zo gemakkelijk. Vul uw gegevens in en vind de goedkoopste telefoon met abonnement!


Kiezen voor een besturingssysteem

Als u de goedkoops telefoon kopen wilt, kunt u van te voren kiezen voor een bepaald besturingssysteem. Over het algemeen is het zo dat iOS een duurder systeem is dan Android. Android wordt namelijk gebruikt op veel verschillende toestellen in verschillende prijsranges. iOS wordt echter alleen gebruikt op iPhones van Apple. Apple staat er om bekend om hoge kwaliteit te leveren, maar daar betaalt men ook naar. De smartphones zijn duurder dan de instapmodellen van Android-toestellen. Echter zijn er ook verschillende, moderne Android-toestellen die prijzig zijn. Denk maar aan het nieuwste Galaxy-model van Samsung.

Android

Android is een systeem dat wordt gebruikt op veel verschillende smartphones, waaronder de toestellen van Sony, LG en Samsung. Het door Google ontwikkelde systeem is krachtig en heeft veel overeenkomsten met iOS van Apple. Natuurlijk is er ook variatie, want met Android kunt u widgets aanmaken. Zoals gezegd draait het besturingssysteem op verschillende toestellen en dus heeft u ook een uitgebreidere keuze. De goedkoopste telefoon kopen met Android erop kan al vanaf 90 euro. Dat is bij iOS niet zo: deze toestellen zijn nieuw minimaal 500 euro. De keuzevrijheid met Android-toestellen is beduidend groter.

iOS

iOS is het besturingssysteem van het populaire Amerikaanse merk Apple. Het veelzijdige systeem werkt ontzettend goed en bezit standaard al ontzettend veel opties. U kunt uw iPhone nog gemakkelijk uitbreiden met de grote hoeveelheid beschikbaar apps uit de App Store. Het is tevens de meest veilige smartphone op de markt, omdat Apple zelf bepaalt welke apps in de App Store komen. De razendsnelle toestellen van Apple zijn erg populair, maar zijn ook duurder dan de meeste Android-apparaten. Als u de goedkoopste telefoon kopen wilt, zal uw keuze wellicht niet uitgaan naar de producten van Apple.

Nieuw of refurbished toestel

Als u de goedkoopste telefoon kopen wilt, kunt u ook kijken naar een refurbished smartphone. Deze toestellen zijn aanzienlijk goedkoper, omdat deze ooit al in gebruik zijn genomen. Het toestel is toentertijd om wat voor reden dan ook teruggestuurd naar de fabrikant. Dat kan meerdere redenen hebben. Het toestel kan bijvoorbeeld een kapot beeldscherm hebben, er was een probleem in de software of het verstuurde toestel was niet het toestel dat verstuurd moest worden. Wat er ook aan de hand is, het toestel wordt handmatig gecheckt door een gespecialiseerde medewerker. De medewerker vervangt eventuele defecte onderdelen en checkt of het in de goede staat is. Dan is het toestel weer klaar voor de verkoop. In dat geval betreft het een refurbished model. Het is dus eigenlijk niet tweedehands, want het is namelijk nog helemaal nagekeken door een expert. De eerste eigenaar heeft het bovendien niet echt gebruikt en daarom kun je haast stellen dat het een nieuw toestel is. Omdat het met de hand is nagekeken door een expert, is het toestel misschien nog wel beter dan een nieuw toestel.

Goedkoopste telefoon kopen, waar moet ik op letten?

Goedkoopste telefoon kopen

Als u de goedkoopste telefoon kopen wilt, zult u moeten letten op verschillende factoren. Zijn er bepaalde functies op de telefoon die u graag wilt? Maakt u bijvoorbeeld veel foto’s onderweg en wilt u dat deze van hoge kwaliteit zijn? Dan is de camera dus ontzettend belangrijk voor u. In dat geval zal u misschien niet de goedkoopste telefoon kopen, maar kiest u wellicht voor een iets duurder toestel met een betere camera. Vindt u het belangrijk dat u uw toestel met één hand kan vasthouden? Dan wilt u misschien kiezen voor een kleiner model, zodat u uw toestel ook gemakkelijk kunt bedienen met één hand. Wilt u juist een model met een groot beeldscherm, omdat u graag filmpjes of video’s bekijkt op uw smartphone? Dan kiest u vanzelfsprekend voor een groter model. Over het algemeen geldt wel dat grotere smartphones ook vaak iets duurder zijn.

Waarom een los toestel kopen?

Veel mensen kiezen ervoor om een smartphone te kopen in combinatie met een abonnement. Het voordeel daarvan is, is dat u niet in één keer een grote uitgave hoeft te doen. Binnenin uw abonnement betaalt u iedere maand een gedeelte van uw smartphone af. Dat is handig als u op dat moment niet veel geld voor handen hebt, maar wel een nieuw toestel wilt kopen. Echter heeft het ook een nadeel. U ontvangt namelijk een BKR-registratie, indien u een smartphone koopt met een abonnement. Indien u meer leent dan 250 euro, neemt u ergens krediet af. Dat geldt dus ook voor een telefoon, indien het toestelbedrag hoger is dan 250 euro. Als u de goedkoopste telefoon kopen gaat zonder abonnement, kunt u dat omzeilen. U betaalt het immers in één keer af. Eventueel kunt u dan ook nog een sim only abonnement afsluiten. Dan heeft u geen BKR-registratie, maar heeft u toch een leuk abonnement. Ook daarvoor kunt gebruik maken onze handige vergelijkingstools. Zo bent u altijd het voordeligst uit!

Hulp nodig bij het vinden van de goedkoopste telefoon?

Heeft u nog hulp nodig bij het vinden van de goedkoopste telefoon? Of heeft u andere vragen met betrekking tot het vergelijken van producten op onze website? U kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur en helpen u graag met al uw vragen. We geven altijd betrouwbaar en onafhankelijk advies op basis van uw persoonlijke situatie. Stuur ons gerust een bericht!