Bent u verplicht om een WAM autoverzekering te nemen voor uw auto

Als u in het bezit bent van een auto, motor, scooter, bromfiets of snorfiets, dan moet u een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor uw motorrijtuig (WAM-verzekering) afsluiten. U kunt deze verzekering afsluiten bij Goedkoopste.net. Een WAM-verzekering dekt in de meeste gevallen de schade die u met uw motorrijtuig heeft toegebracht.

Verplichte aansprakelijkheidsverzekering

U moet een WAM verzekering afsluiten als u eigenaar bent van een:

  • auto;
  • motor;
  • scooter;
  • bromfiets;
  • snorfiets;
  • kenteken van een motorrijtuig dat op uw naam staat geregistreerd.

WAM verzekering bij duurzaam gebruik

Bent u geen eigenaar van een motorrijtuig, maar heeft u het het duurzaam in gebruik? Ook dan moet u een WAM-verzekering afsluiten. Van duurzaam gebruik is bijvoorbeeld sprake als u een auto voor langere tijd huurt.

Voertuig en schorsing WAM-verzekering

Maakt u een tijdje geen gebruik meer van de openbare weg met uw voertuig? Dan kunt u uw motorrijtuig laten schorsen bij de RDW. U hoeft dan gedurende de periode dat het voertuig is geschorst niet meer aan de WAM-verzekeringsplicht te voldoen.

WAM-verzekering afsluiten bij verzekeraar

U kunt bij de meeste verzekeraars een WAM-verzekering afsluiten. De verzekeringsmaatschappij moet wel een vergunning hebben om in Nederland aansprakelijkheidsverzekeringen voor motorrijtuigen aan te bieden.

Autoverzekering vergelijken

Op Goedkoopste.net kunt u direct uw autoverzekering vergelijken. Met behulp van uw kenteken gegevens maken wij voor u een onafhankelijke vergelijking van alle autoverzekeringen. U zien dan binnen enkele minuten de goedkoopste autoverzekering aansluitend op de door u ingevoerde gegevens.

Plaats een reactie

11 − 6 =