Bespaar op uw inboedel en WA verzekering

Iedereen kan zich verzekeren tegen schade aan de inboedel van zijn woning. De schadeverzekering dekt schade aan uw huisraad zoals meubelen, audio apparatuur, fietsen, huisdieren, vaartuigen e.d.

Inboedelverzekering van belang bij schade

Deze schade kan voortkomen uit een brand of waterschade, inbraak en vandalisme. Bij een inboedelverzekering dient u goed op de voorwaarden te letten en deze goed door te lezen, want wanneer u dure apparatuur in huis heeft staan dan dient hiervoor een aanvullende verzekering te komen zoals een kostbaarhedenverzekering, in deze kostbaarhedenverzekering kunt u ook uw dure sieraden verzekeren tegen diefstal.

Inboedelverzekering: lees de voorwaarden goed door!

Met een inboedelverzekering moet er goed gekeken worden naar de inboedel dus inboedel dat te verhuizen is en niet vast zit aan de woning. Uw boekencollectie bijvoorbeeld valt ook onder de inboedel maar geld dat in huis ligt weer niet. Uw auto dat voor huis staat valt ook niet onder uw inboedelverzekering ondanks het feit dat het eigenlijk wel inboedel is. Er word dus goed gekeken naar de plaats van de inboedel, of het zich in de woning bevind of daarbuiten. Het is in ieder geval lastig vast te stellen wat wel en niet verzekerd is, vandaar dat verzekeraars clausules inbouwen en bepaalde zaken kunnen uitsluiten.

Stel u woont in een appartementencomplex en uw inboedel bevind zich ook in andere ruimten dan is dat tevens ook gedekt. Maar er zijn aanvullende voorwaarden gesteld met betrekking tot diefstal. Ook inboedel zoals uw zonwering is gedekt tegen schade maar hier gelden ook weer bepaalde voorwaarden voor. Wanneer u een inboedelverzekering afsluit dan word de waarde van de gehele inboedel vastgesteld op een bepaald bedrag en voor dat bedrag word u dan ook verzekerd.

Onderverzekerd?

Let er dan ook goed op dat u uw inboedel op de juiste waarde laat inschatten want het kan ook voorkomen dat uw inboedel niet op de werkelijke waarde is geschat en dan spreken we van onderverzekerd. U krijgt dan niet de werkelijke waarde uitgekeerd voor uw inboedel. Als u in de tijd na het afsluiten van de verzekering nieuwe inboedel of sieraden aanschaft dan verhoogt dit de waarde van de inboedel, maak hier dan ook melding van. De meeste verzekeraars houden wel rekening met het stijgen van de waarde van uw inboedel en dat heet indexatie. Toch is het verstandig om eens in de zoveel tijd de juiste waarde van uw inboedel op te meten.

Uw premie voor de inboedelverzekering hangt dus samen met de waarde van de inboedel, dus hoe hoger de waarde hoe hoger uw premie.

Aansprakelijkheidsverzekering naast de inboedelverzekering

Dan is er nog de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, deze verzekering sluit u af om schade af te dekken die u of uw gezinsleden toebrengen aan een persoon of zaken van derden. Let op schade aan een auto of inboedel van iemand anders vallen hier niet onder. Uw verzekeraar dekt dan de kosten die u of uw gezinsleden hebben veroorzaakt. Ook uw huisdieren vallen hieronder het kan bijvoorbeeld zo zijn dat uw hond iets beschadigd heeft in dat geval is dat ook gedekt.

Vergelijk inboedelverzekeringen en bespaar op uw premie op Goedkoopste.net

Het vergelijken van inboedelverzekeringen kan zeker geld opleveren omdat er veel verschillen in de premie’s zijn. Vergelijk deze met behulp van een inboedelwaardemeter zodat u kunt berekenen wat u kwijt bent aan deze verzekering. Aan de hand van een aantal vragen die u moet beantwoorden zult u binnen een aantal minuten een overzicht krijgen van de beschikbare premie’s.

Plaats een reactie

twee + vier =