Besparen op de uitvaartverzekering

Niet het meest leuke onderwerp maar ook hiervoor is een verzekering nodig: Uw uitvaart. De uitvaartverzekering dekt de kosten voor uw begrafenis of crematie. Daarin zijn de kosten opgenomen voor de kist of de urn en andere kosten die we hieronder gaan beschrijven.

Allereerst is de uitvaart er in verschillende verzekeringsvormen zoals de natura uitvaartverzekering deze dekt de kosten in natura en tot een bepaalde hoogte. De kosten die oa eronder vallen zijn:

  • persoonlijke begeleiding van een uitvaartverzorger voor en na de uitvaart
  • het persoonlijk verzorgen van de overledene
  • uitvaartkist
  • vervoer van de overledene naar begraafplaats, maar ook vanaf huis of elke andere plek.
  • vervoer van overledene vanaf plaats overlijden
  • opbaring thuis of in het  uitvaartcentrum
  • volgauto voor 4  pers

Dan zijn er natuurlijk nog andere zaken die onder de dekking vallen, doel van de natura uitvaartverzekering is allereerst dat de nabestaanden ontlast worden en dat er een mooie uitvaart verzorgd word.

Uw uitvaartwensen zijn belangrijk voor een uitvaartverzekering

Er zijn veel mogelijkheden in het afsluiten van een uitvaartverzekering, zo kan men kiezen voor een kapitaalverzekering voor de uitvaart, of een combinatie van kapitaal en natura. Bij een kapitaal uitvaart verzekering word er een geldbedrag uitgekeerd waarmee uw nabestaanden uw uitvaart kunnen bekostigen. Bij een kapitaaluitvaart kan men ook zelf naar eigen inzicht de uitvaart invullen met het geldbedrag, ook kiest men vrij voor iedere uitvaartonderneming en andere zaken die bij de uitvaart horen.

Overlijdensrisicoverzekering is iets anders dan uitvaartverzekering

Bij een overlijdensrisico verzekering verzekert u uw uitvaart en deze verzekering word bij het aangaan van een hypotheek verplicht. Het risico van uw overlijden word gedekt tijdens de duur van deze verzekering. Dus geldt hier wel dat de verzekering nog loopt tijdens uw overlijden. Is de einddatum van de overlijdensrisico verzekering verstreken dan keert de verzekeraar in dat geval niet uit. Bij het aangaan van een hypotheek word de overlijdensrisico verzekering afgesloten op uw naam maar wanneer u de woning gezamenlijk koopt kan deze worden afgesloten op 2 levens. In geval van uw overlijden of dat van uw partner dan zijn u of uw partner en eventuele kinderen de begunstigden van de polis.

Overlijdensrisicoverzekering verplicht bij aangaan hypotheek

Er dient nagedacht te worden over het inrichten van de polis voor uw overlijdensrisicoverzekering zoals de hoogte van het bedrag, sluit je hem af op beide levens of alleen uw eigen? en de looptijd. Hier word ook uitgegaan van de hypotheeklast die betaald dient te worden en andere lasten mochten u of uw partner wegvallen. In geval van hypotheek dan word de looptijd van de hypotheek aangehouden met de looptijd van de verzekering. Ook de hoogte van uw hypotheekschuld zal worden aangehouden met het te verzekeren bedrag. Een overlijdensrisicoverzekering word ook wel verplicht wanneer u een lening aangaat van boven de €10.000 om dat risico ook af te dekken. Want wanneer u overlijd dan wil de geldverstrekker zijn lening uiteraard terug hebben. Om uw nabestaanden hiermee niet te belasten is zo’n verzekering dus ook zinvol.

Hoe ouder u bent hoe meer premie u betaalt

Verder is de leeftijd van u en uw partner ook belangrijk bij het aangaan van een uitvaartverzekering, want hoe jonger u bent hoe minder premie u betaalt. Bij oudere mensen is de premie dan hoger omdat het risico bestaat dat zij eerder zullen overlijden. Bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen is het dus van belang wat u precies wilt verzekeren. Over het algemeen kost de gemiddelde uitvaart €8000 en kinderen tot aan 21 zijn meeverzekerd. Bij de natura pakketten is altijd een vrij besteedbaar bedrag opgenomen maar dit bedrag verschilt per uitvaartverzekeraar of onderneming. Let hier dus op wanneer u een vergelijking voor u heeft. De meeste mensen kiezen toch gauw voor een naturaverzekering en deze hoeft ook niet duur te zijn. Het is aan u hoe u uw uitvaart wilt verzekeren.

Plaats een reactie

18 − 12 =