Hoe bent u verzekerd tegen stormschade?

De natuur hebben we niet in eigen hand en soms kan het flink gaan stormen. Dat kan grote gevolgen hebben. De gevolgen van stormschade zijn soms niet in te beelden. Veel mensen weten niet of zij hier daadwerkelijk voor verzekerd zijn. Daarom in dit artikel: hoe bent u verzekerd tegen stormschade?

Schade aan uw huis

Middels een opstalverzekering bent u al voor veel schade verzekerd. Als u bijvoorbeeld aantal dakpannen verloren bent of u heeft binnen waterschade, bent u daarvoor verzekerd met behulp van deze verzekering. Het eigen risicobedrag is echter hoger dan bij andere schades. In het geval van stormschade betaalt u doorgaans eigen risico tussen de 225 en 500 euro. Dat verschilt per verzekeraar.

Schade aan uw auto

Die eerdergenoemde dakpannen kunnen naar beneden vallen als gevolg van een heftige storm. In dit geval is een opstalverzekering niet voldoende. Het gaat hier namelijk over de autoverzekering. Heeft u enkel een WA-verzekering? Dan bent u alleen verzekerd tegen schade dat anderen aanbrengen aan uw auto. Stormschade komt in dat geval dus voor eigen rekening. U krijgt stormschade echter wel vergoed, indien u uw auto WA + beperkte casco of allrisk hebt verzekerd.

Stormschade melden en repareren

Als u een lekkage heeft, is dat natuurlijk ontzettend vervelend. U wilt er dan ook alles aan doen om dat zo snel mogelijk te repareren. Echter is het wel belangrijk dat u eerst de verzekering op de hoogte stelt van de schade. Zij kunnen u direct vertellen welke stappen u kunt ondernemen om de schade niet nog groter te maken. In sommige gevallen zal er ook een schade-expert langskomen van de verzekeringsmaatschappij. De schade-expert kan vervolgens het schadebedrag bepalen en kan dat laten uitkeren. Om die reden is het dan ook erg belangrijk dat u eerst uw verzekeraar inlicht over de schade.

Plaats een reactie

negentien + 3 =