Inboedelverzekering voor buitenshuis

In de zomermaanden zit men vaker buiten dan in de wintermaanden. Dat is natuurlijk logisch, want met prachtig weer zitten we maar al te graag buiten. Wat nou als er buitenshuis iets gebeurt? Een pot gaat kapot, het schuurtje staat in de brand of uw prachtige tuinstoelen vliegen ook in de brand. Kunt u dan uw inboedelverzekering bellen?

Barbecue

Veel gezinnen hebben een barbecue. Het is een prachtig apparaat dat soms ook behoorlijk duur kan zijn. De schade die wordt veroorzaakt omdat de barbecue te warm wordt, wordt in principe nooit gedekt. Echter kan het ook voorkomen de de barbecue schade aanbrengt aan andere artikelen, wat buiten uw schuld om is ontstaan. Ook indien uw barbecue wordt gestolen uit uw tuin, valt dit onder de inboedelverzekering.

Schade aan bloemen, planten of struiken

bloemen

Is er iets gaan branden in de tuin en heeft u schade aan uw planten, bloemen of struiken? Over het algemeen vallen de herstelkosten onder de inboedelverzekering. Het is daarom ook raadzaam om de polisvoorwaarden erbij te pakken. Dit geldt echter niet voor hagelbuien of andere weersomstandigheden. Ook vandalisme valt niet onder de dekking.

Zonwering

De zonwering hangt aan het huis en valt onder de opstalverzekering, maar via enkele verzekeraars valt het ook weer onder de inboedelverzekering. Het verschil qua uitgekeerd bedrag kan per verzekeraar flink verschillen. Ook dit kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden.

Overige tuinaccessoires

Heeft u nog andere tuinaccessoires, zoals tuingereedschap of tuinmeubelen en wordt dit gestolen? Over het algemeen wordt dit gedekt door de inboedelverzekering. Ook wasgoed dat hangt te drogen aan de waslijn en wordt gestolen, wordt vergoed door de verzekeraar. Dat valt namelijk onder de diefstaldekking.

Fiets gestolen?

fiets

Jaarlijks worden er ontzettend veel fietsen gestolen. Stond uw fiets goed op slot en in huis of in de schuur? Dan is er vaak wel een regeling via uw verzekeraar. Ook hiervoor geldt: check de polisvoorwaarden.

Besparen op uw inboedelverzekering

Heeft u momenteel al een inboedelverzekering, maar wilt u liever iets minder betalen? Start dan direct met inboedelverzekeringen vergelijken en bespaar op uw vaste lasten. U kunt daarmee al gauw tientallen euro’s per jaar mee besparen. Dat is zonde om te laten liggen.

Plaats een reactie

12 − 8 =