Tweedehandsauto kopen? 5 onderhandeltips!

Wilt u graag een tweedehandsauto kopen? Dan kunt u vast nog wel iets van de prijs afkrijgen om zodoende nog weer wat geld te besparen. Soms kan het verschil wel oplopen tot enkele honderden euro’s: vooral als u weet dat de verkoper graag van zijn auto af wil. In dit artikel daarom 5 onderhandeltips!

1. Wees nooit direct te enthousiast

Als de verkoper ziet dat u erg enthousiast bent, verzwakt dat ook automatisch uw onderhandelingspositie. De verkoper krijgt, onbedoeld, een sterkere onderhandelingspositie. Probeer daarom niet te veel te lachen en wees niet direct te enthousiast!

2. Wees vriendelijk voor de gunfactor

Als de verkoper u deze auto wel gunt, wil hij of zij de auto ook wel weg doen voor een scherpere prijs. De bereidheid van de verkoper is simpelweg groter. Geef hem bijvoorbeeld een compliment, dat hij of zij u al snel kon ontvangen. Onbewust zorgt dat voor een gunfactor.

3. Wees kritisch over de minpunten

Het kan geen kwaad om de minpunten van de auto te benoemen. Heeft de auto ergens schade? Of zijn er bepaalde opties die de auto niet heeft, zoals bijvoorbeeld een stoere set velgen, airco of elektrische ramen? Ook al weet u dat al: laat wel weten dat u daarvan baalt.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Tweedehandsauto kopen? 5 onderhandeltips

4. Andere auto op het oog

Soms kan ook het werken om te vertellen dat u ook al naar een andere auto heeft gekeken én dat die wellicht licht uw voorkeur heeft. Het gaat in dat geval vooral om prijs. De andere auto is iets voordeliger. Wellicht wil de verkoper nog iets van de prijs afdoen.

5. Over nadenken

Heeft u nog geen goede prijs kunnen bedingen voor deze auto? Geef dan aan dat u er nog even over na wilt denken. Als de verkoper de auto zo snel mogelijk kwijt wilt, bijvoorbeeld omdat hij al een nieuwe auto heeft, kan het zijn dat hij of zij de prijs gelijk omlaag doet. Dat biedt u natuurlijk een ontzettend sterke onderhandelingspositie.

Ook besparen ná de aanschaf van uw tweedehandsauto?

Heeft u de tweedehandsauto overgenomen? Dan is het ontzettend belangrijk dat u een goede autoverzekering afsluit. Op basis van uw postcode + huisnummer, schadevrije jaren en type auto kunt u gemakkelijk autoverzekeringen vergelijken. Via onze website vindt u altijd de scherpste deal. Doorgaans heeft een u contract voor een jaar. Na een jaar kunt u wederom overstappen naar voordeligste aanbieder. Check ook goed de voorwaarden van de verschillende verzekeraars.

Plaats een reactie

twee × 2 =