Vind de goedkoopste zorgverzekering van 2016

De zorgverzekeraars moeten in November hun tarieven voor het komende jaar weer presenteren. Zo heeft prijsvechter DSW aangekondigd na jaren van gelijkblijvende premie’s toch hun verzekeringen te gaan verhogen met circa €3.75 per maand wat neerkomt op een jaarlijkse verhoging van €45 euro.

Zorgverzekering 2016 vergelijken

U doet er goed om alvast de zorgpremie’s te gaan vergelijken om prijsstijgingen te voorkomen. Er zijn natuurlijk verschillen in de restitutie polissen en natura polissen. Met een restitutie polis heeft u namelijk vrije keuze in de zorgverleners die u kiest. Veel mensen durven uit angst voor administratieve en financiële rompslomp niet over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Het vergelijken van zorgverzekeringen is gratis dus daar hoeft u het niet om te laten.

Eigen Risico 2016 €385

Het kabinet heeft thans ook besloten het eigen risico voor 2016 te gaan verhogen van €375 naar €385 euro. Wanneer u zichzelf gezond genoeg acht kunt u uw eigen risico verhogen zodat u een maandelijkse korting op uw zorgpremie krijgt. Vergelijk daarom goed de voorwaarden die een zorgverzekeraar heeft zodat u weet wat wel en niet vergoed word. Bij een restitutiepolis heeft u vrije keuze en is aan te raden wanneer u gezondheidsproblemen heeft. Een naturapolis kan goedkoper zijn maar dan maakt de zorgverzekeraar uit naar welke zorgverlener of instelling u dient te gaan voor een bepaalde behandeling. Dit komt omdat de verzekeraars met bepaalde zorginstellingen een contract is aangegaan.

Collectief verzekeren niet zo voordelig

Toch blijft DSW verzekeringen met haar premie’s 4% goedkoper dan de rest. Dit zegt alleen vrij weinig omdat veel zorgverzekeraars ook online polissen aanbieden waar u goedkoper uit bent. Nu.nl berichtte vandaag verder ook nog dat een collectieve zorgverzekering in vergelijking met een zorgverzekering die individueel word afgesloten ook niet meer zo voordeel biedt. Nadelig voor overstappers kan zijn dat het moeilijk kiezen is uit het grote aanbod wat er is. Desondanks kunt u er rustig voor gaan zitten en een goede zorgvergelijking maken. Zo houd u zelf de zorgkosten in de hand door over te stappen naar een goedkopere aanbieding.

Volgens nieuwsberichten hebben de zorgverzekeraars een winst behaald gezamenlijk van zo’n 1.5 miljard euro. Minister Schippers heeft aangegeven dat zij graag wil dat deze buffer word ingezet om de zorgpremie te verlagen. Of dit ook daadwerkelijk zal gebeuren is nog maar de vraag en zal duidelijk worden tegen eind November wanneer de nieuwe zorgpremie’s bekend worden gemaakt.

Plaats een reactie

zeventien − 8 =