Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering kan men afsluiten wanneer men een reis heeft geboekt dit kan al dan niet in combinatie met een reisverzekering. Het kan namelijk voorkomen dat u ineens niet meer op reis kunt door een geval in de familie of ziekte. Daarvoor kunt u de annuleringsverzekering afsluiten zodat u de kosten kunt dekken die een reisbureau u in rekening kan brengen.

Annuleringsverzekering dekt de annuleringskosten die u maakt

Heeft u een reis geboekt? Dan kunt tot 7 dagen na het boeken deze afsluiten meteen kan natuurlijk ook. U heeft de keuze uit een kortlopende annuleringsverzekering of een doorlopende annuleringsverzekering. Bij de kortlopende annuleringsverzekering loopt deze verzekering af na de vakantie. U betaalt een premie die word berekend over uw reissom en hierbij geldt hoe hoger uw reissom hoe meer u dient te betalen.

Gaat u vaak op vakantie of betreft het een hoge reissom dan is het in die gevallen vaak voordeliger om een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Bij een annuleringsverzekering zijn voorwaarden opgenomen waarin staan welke onzekere gebeurtenissen hiervoor in aanmerking komen dus zaken die gedekt worden zoals:

  • overlijden, van u of uw huisgenoten of familie in de eerste en tweede graad
  • zwangerschap
  • ernstige schade aan uw huis of bedrijfspand
  • visum plotseling afgewezen
  • diefstal van uw voertuig, of voertuig is defect waarmee u op vakantie zou gaan

Andere zaken die vallen onder annuleringsverzekering

Maar ook kan het voorkomen dat u eerst werkloos was tijdens het boeken van de reis, en u heeft ineens een baan aangeboden gekregen waarbij u per direct kunt starten, of u krijgt een woning aangeboden, ontslag. Vervelende zaken allemaal maar gelukkig kunt u zich hiervoor verzekeren. De verzekeraar zal in de polis de exacte voorwaarden vastleggen waaraan u zich dient te houden, en waar de verzekeraar zich aan dient te houden.

Wanneer u de reis onverhoopt moet annuleren kunt u bij geldige redenen uw gemaakte kosten vergoed krijgen. Of u moet de reis plotseling tussentijds afbreken, of komt in het ziekenhuis te liggen dan ook worden deze kosten vergoed door de verzekeraar. Het komt tegenwoordig steeds vaker voor: vertraging op het vliegveld met alle ergernissen en gevolgen van dien: u mist uw vlucht en u moet een nieuwe vlucht boeken en de hotelkosten betalen. Deze kosten vallen ook onder de annuleringsverzekering.

Vergelijk alle annuleringsverzekeringen en bespaar op de premie

Bij een reisverzekering worden zaken vergoed die vallen onder schade daarom dient een annuleringsverzekering apart van de reisverzekering afgesloten te worden. Vergelijk goed alle annuleringsverzekeringen en lees de voorwaarden goed door. Het vergelijken van annuleringsverzekeringen kan u ook geld besparen en van dat geld kunt u andere leuke dingen doen.