Autoverzekering

Wilt u graag de goedkoopste autoverzekering afsluiten? Vergelijk dan nu de verschillende autoverzekeraars op basis van uw woonplaats, leeftijd, aantal schadevrije jaren en aantal gereden kilometers per jaar. Afsluiten en overstappen kan gemakkelijk en kan binnen enkele minuten met slechts een aantal klikken op de knop.

Bespaar geld op uw autoverzekering

Wilt u graag geld besparen op uw maandelijkse lasten? Start dan met het vergelijken van autoverzekeringen. Daarmee kunt u op jaarbasis gemiddeld 200 euro besparen. Het is dus zeker de moeite waard om autoverzekeringen te vergelijken. Zo houdt u weer geld over voor leuke dingen, zoals een vakantie of een dagje weg. Het is in ieder geval beter besteed dan bij uw autoverzekeraar.

Gemakkelijk online de goedkoopste autoverzekering afsluiten

Online de goedkoopste autoverzekering afsluiten was nog nooit zo gemakkelijk. Het enige wat u hoeft te doen, is uw kenteken, postcode en huisnummer, geboortedatum, aantal schadevrije jaren en kilometers per jaar invoeren. Op basis van deze gegevens krijgt u automatisch een overzicht met de goedkoopste autoverzekeringen. De goedkoopste autoverzekering kunt u vervolgens direct afsluiten via onze website.

Aantal schadevrije jaren

Als u de goedkoopste autoverzekering afsluiten wilt, zult u moeten weten hoeveel schadevrije jaren u heeft. Dit aantal kunt u bekijken of uw polisblad. Mocht u twijfelen over uw aantal schadevrije jaren, is het raadzaam om dit na te vragen bij uw huidige autoverzekeraar (of vorige autoverzekeraar, indien u geen autoverzekering meer heeft).

Voor welke autoverzekering kiest u?

Er zijn verschillende autoverzekeringen waar u uit kunt kiezen. U dient minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Dat is voldoende als u al een relatief oude auto hebt. Indien u nog een vrij nieuwe auto heeft, is het raadzaam om te kiezen voor een duurdere verzekering. In dat geval kunt u kiezen voor WA+ Beperkte Casco of een WA Allriskverzekering. Hieronder beschrijven we de verschillen.

WA-verzekering

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) is verplicht voor iedereen die een auto bezit. Deze verzekeringsvorm wordt doorgaans afgesloten voor auto’s die al ouder zijn dan tien jaar. In dit geval bent u alleen verzekerd voor de schade die u aanbrengt bij andere auto’s of bestuurders. Schade aan uw eigen auto wordt dus niet vergoed, indien u de schade zelf heeft veroorzaakt. Heeft u al een relatief oude auto, die in ieder geval ouder is dan tien jaar? Zorg ervoor dat u zich niet oververzekerd en kies voor deze verzekering. Zo kunt u de goedkoopste autoverzekering afsluiten voor slechts enkele tientjes per maand.

WA+ Beperkte Casco

Bezit u een auto die tussen de zes en tien jaar oud is? Dan is het raadzaam om deze verzekering af te sluiten. U bent hierbij verzekerd voor schade die u aanricht bij andere auto’s, maar tevens bent u verzekerd voor schade aan uw auto bij brand, storm, diefstal of ruitschade. Indien uzelf schade veroorzaakt aan uw auto, bent u hiervoor niet verzekerd. Als u dat wilt, zult u een allriskverzekering moeten afsluiten.

Allriskverzekering

De allriskverzekering is de duurste verzekering waar u uit kunt kiezen. In sommige gevallen is het verstandig om niet de goedkoopste autoverzekering af te sluiten, maar een allriskverzekering. Als u een vrij nieuw of nieuwe auto heeft, is het raadzaam om deze verzekeringsvorm af te sluiten. Indien u schade veroorzaakt aan uw eigen auto of een auto van een ander, wordt de schade volledig vergoed. Indien uw auto ouder is dan zes jaar, is het niet raadzaam om deze te kiezen. De hoogte van de premie weegt doorgaans niet op tegen eventuele vergoedingen die u krijgt indien u schade veroorzaakt.

goedkoopste autoverzekering afsluiten

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Naast de bovenstaande varianten, kunt u ook nog kiezen uit aanvullende dekkingen. Zo kunt u zich bijvoorbeeld nog verzekeren voor schade aan inzittenden, rechtsbijstand, extra accessoires of pechhulp. Dat kan in sommige gevallen raadzaam zijn. Een rechtsbijstandverzekering helpt u op het moment dat u in de problemen raakt tijdens een verkeersongeval. Als het niet duidelijk is wie de schuldige is, kan een rechtsbijstandverzekering u bijstaan. Pechhulp is ook handig, indien u al een iets oudere auto heeft. In het geval van pech kunt u dan worden weggesleept. Dat bespaart u veel kosten, als u dat proces helemaal zelf moet betalen.

Tijdens het afsluiten van uw autoverzekering kunt u tijdens het afrekenen nog extra opties kiezen. Iedere autoverzekeraar biedt deze extra opties en geven doorgaans ook een beschrijving van de verschillende aanvullende verzekeringen. Zo gaat u veilig en vertrouwd de weg op. Houd er wel rekening mee dat u zich niet oververzekerd. Het is zonde om te betalen voor (aanvullende) verzekeringen die u eigenlijk niet nodig heeft. Bijna de helft van de Nederlanders heeft zich oververzekerd en betaalt dus in principe te veel premie aan hun autoverzekeraar. Dat geld kan beter worden besteed, door bijvoorbeeld een extra vakantie te boeken of een dagje weg te gaan met het hele gezin.

Wilt u de goedkoopste autoverzekering afsluiten?

U kunt zelf kiezen welke verzekeringsvorm u wilt afsluiten. U kunt zelf aangegeven in de vergelijkingstabel wat u graag wilt. De goedkoopste autoverzekering afsluiten is niet in alle gevallen verstandig, bijvoorbeeld als u nog een (vrij) nieuwe auto heeft. Als u dan schade rijdt en u heeft een WA verzekering, kunnen de kosten hoog oplopen. Vooral nieuwe auto’s zijn prijzig qua onderdelen.

Hulp nodig?

Heeft u nog hulp nodig bij het vinden van de goedkoopste autoverzekering? U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur en helpen u graag. Daarbij geven we altijd betrouwbaar en onafhankelijk advies, op basis van uw persoonlijke situatie. Stel uw vraag daarom zo specifiek mogelijk, zodat we een goed antwoord voor u kunnen formuleren.