Opstalverzekering

Wilt u graag de goedkoopste opstalverzekering afsluiten? Zoek niet verder, want met behulp van onze handige vergelijkingstool kunt u gemakkelijk en snel diverse opstalverzekeringen vergelijken.

<<< Tool invoeren >>>

De goedkoopste opstalverzekering afsluiten

Als u een huis heeft gekocht, bent u daar natuurlijk ontzettend trots op. Deze investering is ontzettend goed en u heeft er voor een hele lange tijd plezier aan. Het is hierbij niet verplicht om een opstalverzekering af sluiten. Echter is het wel raadzaam! U kunt via Goedkoopste.net diverse verzekeraars met elkaar vergelijken. Vul een aantal vragen en u krijgt direct een overzicht van de goedkoopste opstalverzekeringen.

100% onafhankelijk vergelijken

Met behulp van onze handige rekentool kunt u 100% onafhankelijk vergelijken. Voor ons maakt het niet uit of u kiest voor verzekeraar A of B. Het gaat ons er alleen om dat u de goedkoopste opstalverzekering afsluiten gaat! Daarmee bespaart u flink op uw maandlasten en kunt u weer genieten van andere dingen! U kunt bijvoorbeeld een dagje weg of een korte vakantie boeken. Het geld is in ieder geval beter besteed dan bij uw verzekering.

Voor welk bedrag moet ik mij verzekeren?

Als u de goedkoopste opstalverzekering afsluiten wilt, is het eerst raadzaam om te kijken naar het bedrag dat u wilt verzekeren. Hierbij wordt er gekeken naar de zogenaamde herbouwwaarde. Dat bedrag is nodig om uw huis weer op dezelfde plaats te bouwen in dezelfde grootte. U kunt dat bedrag berekenen op de website van één van de opstalverzekeraars uit onze vergelijkingstool.

Moet ik verplicht een opstalverzekering afsluiten?

Een opstalverzekering afsluiten is niet verplicht. Er zijn namelijk maar drie verplichte verzekeringen in Nederland: een zorgverzekering, een autoverzekering en een brommer- of motorverzekering. Als u dat niet afsluit, riskeert u een boete van de overheid. Een opstalverzekering is dus niet verplicht, maar in sommige gevallen wordt u wel verplicht door uw hypotheekverstrekker. Uw huis is immers veel geld waard en u kunt uw huis verkopen om uw lening terug te betalen. Daarom wilt uw hypotheekverstrekker waarschijnlijk wel dat u een dergelijke verzekering afsluit.

Zelfde verzekeraar als inboedelverzekering

Een opstalverzekering gaat vaak samen met een inboedelverzekering. Dat is ook raadzaam, want anders kan het later voor veel narigheid en gedoe zorgen. Twee partijen zullen namelijk in dat geval met elkaar moeten discussiëren wat er moet gebeuren. Dat kunt u het beste voorkomen door deze twee samen te verzekeren bij één partij.

Voorkomen dat u zichzelf onderverzekerd

Zorg ervoor dat uw opstal voor het juist bedrag verzekerd. Als u onderverzekerd bent, kan het namelijk zijn dat het complete schadebedrag niet wordt vergoed. Gebruik daarom altijd de rekentools die voor handen zijn om het juiste bedrag te berekenen.

In aanmerking komen voor korting

In sommige gevallen kunt u in aanraking komen voor korting. Zo kunt u de goedkoopste opstalverzekering afsluiten: zorg ervoor dat u een Politiemerk Veilig Wonen of Borgcertificaat hebt. Dat kan zorgen voor hoge kortingen, omdat u huis (extra) veilig is. Daarmee kunt u flink geld besparen en weer andere leuke dingen van doen.

Hoe wordt de premie berekend?

De premie wordt berekend op basis van verschillende factoren. Het is namelijk afhankelijk van uw woonplaats, de herbouwwaarde van uw woning, de dekking, een eventueel schadeverleden en de garantie tegen onderverzekering. Sommige verzekeraars nemen ook preventiemaatregelen mee in de berekening van de premie. Zo kunnen bijvoorbeeld rookmelders meewegen in de kosten.

Goedkoopste opstalverzekering afsluiten: zo werkt het

Via Goedkoopste.net kunt u gemakkelijk en snel de goedkoopste opstalverzekering afsluiten. Als u een aantal vragen beantwoordt, kunt u direct berekenen wat uw herbouwwaarde is. Op basis daarvan wordt er dan ook een premie berekend. De goedkoopste opstalverzekering afsluiten is erg gemakkelijk, want de goedkoopste staat namelijk altijd bovenaan. Uiteraard kunt u ook verder vergelijken, zodat u bijvoorbeeld alleen kiest voor een aanbieder die bij u past.

Wat dekt een opstalverzekering?

Er zijn verschillende opstalverzekeringen met verschillende dekkingen. U kunt kiezen voor Allrisk of Extra Uitgebreid. Bij een extra uitgebreide dekking bent u ook verzekerd tegen: brand, bliksemaanslag, stormschade, waterschade, hagelschade en schade door hak- en breekwerk om op die manier een lek op te sporen. Met een Allriskverzekering bent u tegen vrijwel alles verzekerd, zelfs als u dit zelf heeft veroorzaakt.

goedkoopste opstalverzekering afsluiten
Verzekeren tegen stormschade

Kan ik het ook opzeggen?

Een nieuwe opstalverzekering afsluiten is gemakkelijk en snel geregeld. Echter is opzeggen ook erg gemakkelijk. Indien u uw verzekering minimaal een jaar heeft afgesloten, kunt u het vervolgens iedere dag daarna opzeggen. U heeft dan een maand opzegtermijn en vervolgens wordt de overeenkomst ontbonden. Dat kan ook fijn zijn, indien u wilt overstappen naar een nieuwe verzekeraar. Op die manier kunt u mogelijk weer geld besparen, door te kiezen voor een goedkopere variant. Indien uw verzekeraar de premie verhoogd, kunt u per direct opzeggen. Dat moet dan wel gebeuren binnen 30 dagen nadat de premie is verhoogd. Ook indien de voorwaarden worden veranderd in uw nadeel, kunt u ten alle tijden opzeggen.

Gratis overstappen en 14 dagen (wettelijke) bedenktijd

U kunt gratis overstappen naar een andere verzekeraar, indien uw huidige contract dit toelaat. Doorgaans zijn de contracten ingesteld op minimaal een jaar. Daarna heeft u een contract voor onbepaalde tijd en kunt u dus op ieder moment overstappen. U hoeft enkel rekening te houden met een opzegtermijn van een maand. Zegt u uw verzekering op voor 1 juni? Dan loopt u huidige contract af op 1 juli. Als u de goedkoopste opstalverzekering afsluiten gaat, heeft u altijd nog 14 dagen (wettelijke) bedenktijd en kunt u in deze periode nog afzien van de overeenkomst.

Hulp nodig?

Wilt u de goedkoopste opstalverzekering afsluiten, maar heeft u hier nog hulp bij nodig? U kunt altijd contact opnemen met de klantenservice van Goedkoopste.net. Onze klantenservice is doordeweeks, op werkdagen, beschikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Wij geven altijd betrouwbaar en onafhankelijk advies en beantwoorden graag al uw vragen. Stuur uw vraag zo specifiek mogelijk door, zodat we u een passend antwoord kunnen geven. De goedkoopste opstalverzekering afsluiten was nog nooit zo gemakkelijk.