Rechtsbijstandverzekering

Wilt u graag de goedkoopste rechtsbijstandverzekering afsluiten? Dat kan handig zijn indien u een conflict heeft in het verkeer, op het werk of met de buren. Juridische hulp kan in sommige gevallen erg praktisch zijn. Via Goedkoopste.net kunt u verschillende rechtsbijstandverzekeringen met elkaar vergelijken en direct de goedkoopste rechtsbijstandverzekering afsluiten.

Wel of geen verzekering afsluiten?

In sommige gevallen is het raadzaam om een verzekering af te sluiten. Indien u ooit een geschil krijgt, is het altijd voordeliger om dit middels een rechtsbijstandverzekering op te lossen. Dat is veel voordeliger dan wanneer u zelf een advocaat moet inhuren. Er zijn verschillende omstandigheden waar u kunt denken, waardoor de kans op een conflict groter is. Als u bijvoorbeeld kinderen of een groot gezin heeft, is de kans groter dat u een conflict krijgt omdat u simpelweg met meer mensen. Ook als u vaak van baan wisselt of veel in het verkeer rijdt, kan een rechtsbijstandverzekering ontzettend handig zijn. In dat geval kunt u de goedkoopste rechtsbijstandverzekering afsluiten via onze handige vergelijkingstool.

100% onafhankelijk rechtsbijstandverzekering vergelijken

Wilt u graag de goedkoopste rechtsbijstandverzekering afsluiten? In dat geval is het verstandig om te bekijken wat u precies nodig hebt. U kunt zich namelijk tot een bepaald bedrag verzekeren, u kunt bepaalde personen meeverzekeren (zoals bijvoorbeeld uw gezinsleden) en u kunt bekijken wat valt onder dekking.

Geschillen via uw rechtsbijstandsverzekeraar

Indien u beroep doet op uw verzekering, krijgt u in altijd eerst hulp van een (juridische) medewerker. Indien uw zaak voor de rechter moet komen, wordt er een (externe) advocaat ingehuurd. De kosten worden in dit geval betaald door uw verzekeraar. Doorgaans geldt er een maximumbedrag van 12.500 tot 100.000 euro. In sommige gevallen betaalt u ook eigen risico. Indien uw verzekeraar geen kans van slagen ziet in het proces, kan het zijn dat uw zaak wordt afgewezen. Ook indien het financiële bedrag te laag is, zal een rechtsbijstandverzekering uw zaak mogelijk afwijzen.

Keuze uit advocaten

In principe heeft u zelf het recht om een advocaat te kiezen. Eerder waren er een aantal tegenstribbelingen vanuit de verzekeraar. Echter heeft het Europese Hof van Justitie in 2013 geoordeeld dat men dit zelf mag uitzoeken.

Geweigerd door uw verzekering?

U kunt geweigerd worden door een verzekeraar, omdat u bijvoorbeeld al te veel claims in het verleden hebt ingediend. Deze claims worden allemaal in een landelijk register bijgehouden. In sommige gevallen worden mensen ‘bestraft’ met een premieverhoging, indien zij al veel claims hebben ingediend in het verleden. Indien er sprake is van fraude, wordt u afgewezen. Het Centraal Informatie Systeem (CIS) houdt bij welke claims er in het verleden zijn ingediend. Indien u deze registraties wilt inzien, kunt u kosteloos een inzageverzoek aanvragen bij het CIS. Mochten hier zaken niet aan kloppen, kunt u een correctieverzoek indienen.

Een procedure starten

Indien u dekking heeft, kunt u in principe procederen tegen een tegenpartij. Uw rechtsbijstandsverzekeraar zal daarmee in moeten stemmen. Indien zij dat niet willen, kunt u gebruik maken van een geschillenregeling. Een externe deskundige kijkt in dit geval naar de zaak en geeft een oordeel aan de kwestie. Het advies wordt in dat geval overgenomen door de verzekeraar en de kosten worden ook betaald.

Goedkoopste rechtsbijstandverzekering afsluiten

Hulp bij een echtscheiding

Houd er rekening mee dat u geen beroep kunt doen op uw verzekering, indien het een echtscheiding betreft. In enkele gevallen heeft u wel recht op bemiddeling middels een mediator. Hier zijn maximale kosten aan verboden.

Zorg ervoor dat u zich niet oververzekerd

In sommige gevallen heeft u, onbewust, al een verzekering voor gerechtelijke bijstand. Indien u een alles-in-1-verzekering heeft, is de kans groot dat u al verzekerd bent. Dan bent u niet alleen voor dit soort zaken verzekerd, maar is het ook een verzekering voor onder andere uw auto, een inboedelverzekering en men helpt u indien u schade heeft aan uw huis. Indien u al een dergelijke verzekering heeft afgesloten, is het raadzaam om eerst naar deze polis te kijken.

Goedkoopste rechtsbijstandverzekering afsluiten

Wilt u graag de goedkoopste rechtsbijstandverzekering afsluiten? Zorg ervoor dat u het bovenstaande goed heeft doorgelezen, zodat u alles weet over de verschillen tussen de verschillende rechtsbijstandverzekeringen. De kosten bedragen doorgaans tussen de 10 en 25 euro per maand. Dat is afhankelijk van het aantal modules waar u voor kiest. Hoe meer modules u kiest, hoe duurder uw verzekering uiteindelijk zal zijn. Kijk goed naar de verschillende premies en kies voor uzelf wat u wel of niet wilt verzekeren.

Hulp nodig?

Wilt u de goedkoopste rechtsbijstandverzekering afsluiten, maar heeft u hier nog hulp bij nodig? In dat geval kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 09.00 en 17.00 uur en beantwoordt graag al uw vragen met betrekking tot het vergelijken van verzekeringen. Houd er rekening mee dat wij geen juridische kennis in huis hebben en u niet kunnen voorzien van juridisch advies. Eventueel kunt u hiervoor contact opnemen met het Juridisch Loket. Zij kunnen u helpen met eventuele juridische vragen. Ook kunnen zij u doorverwijzen naar andere partijen, waar u mogelijk nog meer juridisch advies kunt inwinnen. Op onze website kunt u alleen de goedkoopste rechtsbijstandverzekering afsluiten, maar kunt u geen juridisch advies inwinnen.