Uitvaartverzekering

Wilt u graag de goedkoopste uitvaartverzekering afsluiten? Start vandaag nog met uitvaartverzekeringen vergelijken. Met behulp van onze handige calculator kunt u gemakkelijk en snel de kosten binnen uw budget houden. Vul de onderstaande rekentool zo volledig mogelijk en naar waarheid in.

Een goedkope uitvaartverzekering afsluiten

Een goedkope uitvaartverzekering afsluiten is een goede stap voor in de toekomst. Een begrafenis of crematie kan namelijk ontzettend duur zijn en er komt een moment voor iedereen dat deze dag er daadwerkelijk aan komt. In sommige gevallen kost een begrafenis of crematie wel 10.000 euro, maar dat is volledig afhankelijk van je wensen en behoeften. Zo’n bedrag heb je vaak niet achter de hand en daarom kan het raadzaam zijn om tijdig een uitvaartverzekering af te sluiten. Daarmee kunt u voorkomen dat u uw nabestaanden achterlaat met grote schulden.

Welke uitvaartverzekering moet ik kiezen?

Niet veel mensen hebben veel kennis van uitvaartverzekeringen. Het is ook een onderwerp waar niet vaak over gesproken wordt, omdat het natuurlijk ook niet het meest leuke onderwerp is. Welke uitvaartverzekering u kunt kiezen, is afhankelijk van uw eigen wensen en behoeften. Wilt u een grote uitvaart of wilt u een bescheiden uitvaart? Wilt u een crematie of wilt u een begrafenis? Hoeveel mensen verwacht u dat er komen en wat sluit verder nog aan bij uw wensen? Wilt u bijvoorbeeld een luxe kist of is een goedkoop model ook voldoende? Wilt u koffie en thee serveren op uw uitvaart of kiest uit voor een uitgebreidere variant, met luxe hapjes en drankjes? Dat zijn allemaal elementen die u kunt meenemen in uw beslissing.

Met behulp van onze handige rekentool kunt u de verschillen zelf uitrekenen. U kunt kiezen tussen een sobere, een normale of een uitgebreide begrafenis of crematie. Aan de hand daarvan wordt er een verzekeringsprijs berekend.

Wat wordt meegenomen in de vergelijkingstool?

De premie kan sterk verschillen. Dat kan bijvoorbeeld zijn: een sobere, een normale of een luxe begrafenis of crematie. Echter speelt leeftijd ook een belangrijke rol. Als u al 80 jaar of ouder bent, is het logisch dat u een hogere premie betaalt. Mocht u nog erg jong zijn, bijvoorbeeld 20 jaar, betaalt u een veel lagere premie. Logischerwijs zal iemand van 80 sneller overlijden dan iemand van 20. Ook het verzekerde bedrag, het eventueel meeverzekeren van een partner en de periode dat premie betaald moet worden wordt meegenomen in de berekening. Tot slot wordt er ook nog gekeken naar uw gezondheid. Als uw verzekeraar de kans hoog inschat dat u binnenkort overlijdt, wordt dat meegenomen in het premiebedrag.

De goedkoopste uitvaartverzekering afsluiten: kan mijn gezin ook verzekerd worden?

Als u de goedkoopste uitvaartverzekering afsluiten wilt, kun u er ook voor kiezen om het hele gezin te verzekeren. Over het algemeen hoeft er voor kinderen niet zo’n hoge premie betaald te worden. Bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen kunt u in dat geval selecteren dat u ook uw kinderen wilt meeverzekeren. Op basis daarvan wordt een premie berekend voor u en uw gezin.

goedkoopste uitvaartverzekering afsluiten

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Een uitvaartverzekering afsluiten is raadzaam. Een gemiddelde uitvaart kost namelijk zo’n 7.500 euro. Dat is ontzettend veel geld en niet iedereen heeft dit direct op zijn of haar bankrekening staan. Het is een flinke kostenpost en u wilt uw nabestaanden hier niet mee opzadelen. Een uitvaartverzekeraar kan bovendien helpen bij het organiseren van de uitvaart.

Is een uitvaartverzekering afsluiten verplicht?

U bent niet wettelijk verplicht om een uitvaartverzekering af te sluiten. Echter is het wel verstandig en kunt u het eerder zien als een soort morele verplichting voor uw nabestaanden. Zij kunnen namelijk in geldnood komen, indien u niet zo’n dergelijke verzekering afsluit.

Goedkoopste uitvaartverzekering afsluiten? Zorg voor een gezondheidsverklaring!

De meeste uitvaartverzekeraars verwachten van u dat u een gezondheidsverklaring geeft. Op basis hiervan kunnen zij een schatting maken wanneer u ongeveer komt te overlijden. Indien de kans groot is dat u binnen een bepaalde periode overlijdt, betaalt u vanzelfsprekend ook meer premie. Een gezondheidsverklaring is niets meer dan een online formulier dat u kunt invullen. In enkele gevallen is aanvullend onderzoek nodig, maar dat komt in principe niet vaak voor.

Welke soorten uitvaartverzekeringen zijn er?

In hoofdlijnen zijn er drie verschillende soorten uitvaartverzekeringen: een natura-uitvaartverzekering, een kapitaaluitvaartverzekering en een combinatie-uitvaartverzekering. Tip: bespreek met uw nabestaanden wat het handigste is.

Natura-uitvaartverzekering

In het geval van een natura-uitvaartverzekering worden de kosten tot een vastgesteld bedrag vergoed. Hierbij vallen soms niet alle kosten onder de verzekeringspolis. In sommige gevallen moet u bijvoorbeeld zelf de grafrechten betalen. Dat is niet bij iedere verzekeraar zo. Dit kunt u teruglezen in de polis.

Kapitaaluitvaartverzekering

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er een bedrag uitbetaald aan de nabestaanden. Zij kunnen met dit bedrag zelf een uitvaart organiseren. Het kan dus zijn dat uw nabestaanden geld overhouden óf juist moeten bijleggen. Dat hangt er vanaf hoe hoog uw premie is bij uw situatie. Als u de goedkoopste uitvaartverzekering afsluiten gaat, is de kans groot dat uw nabestaanden iets moeten bijleggen. Uiteraard kunt u hen ook vertellen dat u geen uitgebreide begrafenis of crematie wilt waardoor de kosten beperkt blijven. Het is verstandig om dat van te voren met hen te bespreken.

Combinatie-uitvaartverzekering

Bij deze vorm worden de bovenstaande twee verzekeringen met elkaar gecombineerd. De nabestaanden krijgen een aantal zaken en diensten omtrent de uitvaart geleverd en een ander gedeelte wordt uitbetaald.

uitvaartverzekeringen vergelijken

Wilt u graag de goedkoopste uitvaartverzekering afsluiten?

Wilt u graag de goedkoopste uitvaartverzekering afsluiten? Maak dan gebruik van onze handige rekentool. Met behulp van onze handige rekentool kunt u gemakkelijk en snel diverse uitvaartverzekeraars met elkaar vergelijken. Vul de tool zo volledig mogelijk in, zodat u een helder overzicht krijgt. Vervolgens krijgt u een overzicht van de verschillende verzekeraars waar u de goedkoopste uitvaartverzekering afsluiten kunt.

Hulp nodig?

Heeft u nog hulp nodig bij het vinden van de goedkoopste uitvaartverzekering? U kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. We geven altijd betrouwbaar en onafhankelijk advies op basis van uw persoonlijke situatie.