Zorgverzekering vergelijken

Wilt u graag besparen op uw zorgverzekering? Start vandaag nog met een zorgverzekering vergelijken en bespaar op uw maandelijkse lasten. Gebruik hiervoor de onderstaande vergelijkingstool en vul deze zo volledig mogelijk in. U krijgt dan direct het aanbod van de verschillende zorgverzekeringen met de meest actuele prijzen.

Waarom zorgverzekering vergelijken?

Indien u al jarenlang bij dezelfde zorgverzekeraar zit, kan het zijn dat uw huidige pakket niet meer past bij uw wensen en behoeften. Een andere zorgverzekeraar kan wellicht een veel scherpere deal aanbieden. Ook het serviceniveau kan bij een ander veel beter zijn. Een zorgverzekering vergelijken is helemaal gratis én dat geldt ook voor overstappen. U kunt er dus alleen maar op vooruit gaan.

Wat verandert er in 2018?

Ieder jaar veranderen de zorgverzekeringen. Onder andere de premie en de hoogte van het eigen risico zullen weer wijzigen. De verschillende wijzigingen zijn helaas nu nog niet bekend. Dat wordt ieder jaar bekend gemaakt op Prinsjesdag. Het kabinet maakt dan de verschillende wijzigingen bekend. Het is in ieder geval al bekend dat het basispakket in 2018 verder wordt uitgebreid. Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste twaalf oefentherapiebehandelingen vergoed. Dat is tot nu toe het enige wat bekend is. Dit wordt ge-update zodra er meer bekend is. Prinsjesdag valt dit jaar op dinsdag 18 september.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen werkt net iets anders dan bij andere verzekeringen. In dit geval heeft u namelijk geen contract voor een jaar, maar kunt u alleen overstappen tussen half november en eind december. Gaat u een zorgverzekering vergelijken en vindt u eentje die bij u past? Zorg ervoor dat u vóór 1 januari van het nieuwe jaar overstapt. Uw nieuwe zorgverzekeraar zal ervoor zorgen dat uw oude zorgverzekering wordt opgezegd.

Nieuwe premies

De nieuwe premies worden bekend omstreeks half november. De verschillende zorgverzekeraars zullen de concurrentie met elkaar aangaan op bepaalde punten. Zo biedt de ene zorgverzekeraar een voordelige aanvullende verzekering en biedt de andere zorgverzekeraar een lage basispremie. Het is belangrijk dat u goed kijkt naar uw persoonlijke situatie. Maak hiervoor gebruik van de verschillende beschikbare filters in onze vergelijkingstool.

Waar moet ik op letten?

Als u een zorgverzekering vergelijken gaat, is het altijd raadzaam om te kijken naar uw eigen situatie. Welke zorg had ik afgelopen jaar nodig en wat had ik niet nodig? Betaalde ik afgelopen jaar ergens onnodig voor én kan dat dit jaar misschien overslaan? Het zijn allemaal punten waar je op moet letten tijdens het vergelijken van zorgverzekeringen.

Welke polis kies ik?

Tijdens een zorgverzekering vergelijken, kunt u kiezen uit verschillende polissen. Dat kan een lastige keuze zijn. Wilt u bijvoorbeeld een restitutiepolis, een naturapolis of kiest u voor een combinatiepolis? Dat zal u misschien nu nog niet zoveel zeggen en daarom leggen we de begrippen hieronder uit.

Restitutiepolis

Als u kiest voor een restitutiepolis, bent u volledig vrij om zelf een zorgverlener te kiezen. Indien uw zorgverzekeraar geen contract heeft afgesloten met de dienstverlener, zult u het bedrag eerst zelf moeten voldoen. U kunt vervolgens dit bedrag declareren bij uw zorgverzekeraar. Dit kan tot de marktconforme vergoeding. Bedragen die hierboven vallen, zijn voor uw eigen rekening. Deze polis is duurder dan de andere basisverzekeringen, maar u heeft ook meer vrije keuze.

Naturapolis

De naturapolis is een goedkopere verzekering, maar u heeft een minder ruim aanbod aan zorgverleners. U kunt maar terecht bij bepaalde ziekenhuizen. Kiest u toch voor een ziekenhuis die niet binnen het pakket valt? Dan wordt er maximaal 80 procent vergoed.

Combinatiepolis

Zoals de naam al doet vermoeden, is deze polis een combinatie tussen de naturapolis en de restitutiepolis. U heeft dus veel keuzevrijheid en u kunt naar verschillende zorgverzekeraars. Indien de zorgverlener geen contract heeft met de zorgverlener, zult u ook in dit geval eerst de kosten zelf moeten ophoesten. Dit bedrag kunt u echter volledig declareren.

100% onafhankelijk vergelijken met onze vergelijkingstool

Goedkoopste.net werkt volledig zelfstandig en dat betekent ook dat wij niet beïnvloed worden door bepaalde zorgverzekeraars. Het overzicht uit onze vergelijkingstool is daarmee ook altijd 100% afhankelijk. Ons maakt het niet uit of u zich verzekert bij zorgverzekeraar A of B: wij willen dat u de beste deal maakt en daarmee bespaart op uw maandlasten. Dat vinden wij pas écht belangrijk. Start dus vandaag nog met een zorgverzekering vergelijken!

Genieten van exclusieve kortingen

Als u een zorgverzekering vergelijken gaat via Goedkoopste.net, kunt u genieten van exclusieve kortingen. De vergelijkingstool wordt iedere dag ge-update met lucratieve acties en kortingen. Zo weet u zeker dat uw zorgverzekering het voordeligst is.

Welke kies ik?

Zorgverzekering vergelijken

Tijdens het kiezen van een zorgverzekering, kunt u kiezen voor iets wat bij u past. Vul daarom altijd de verschillende filters in. Wilt u bijvoorbeeld een tandartsverzekering? Dan kunt u dat selecteren bij de opties. Ook zijn er nog diverse andere aanvullende verzekeringen waar u uit kunt kiezen. Heeft u bijvoorbeeld behoefte aan fysiotherapie, omdat u zwaar werk verricht? Dan kunt u zich daarvoor extra verzekeren. Ook als u binnenkort gaat bevallen, kan het raadzaam zijn om kraamzorg mee te verzekeren. Dan krijgt u extra hulp tijdens een zware periode. Verder kunt u zich nog aanvullend verzekeren voor medicijnen en vaccinaties. Dat kan handig zijn als u bijvoorbeeld op reis gaat.

Hulp nodig met een zorgverzekering vergelijken?

Wilt u een zorgverzekering vergelijken, maar heeft u daar hulp bij nodig? Of heeft u andere brandende vragen? U kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice. We helpen u graag met uw verschillende vragen. Hierbij geven we altijd betrouwbaar en onafhankelijk advies op basis van uw persoonlijke situatie. Omschrijf uw vraag zo duidelijk mogelijk en we reageren met een uitgebreid antwoord.